Može li nam NaPro pomoći?

Neplodnost

Napro liječenje poboljšava šanse za prirodno začeće kod gotovo svih parova s problemom neplodnosti ili spontanih pobačaja. Ono uzima u obzir ne samo hormonalne faktore, nego i imunološke faktore, infekcije, stil života, prehranu, ali i stanje vašeg uma i srca dok pokušavate začeti dijete.

Uz NaPro su začeli parovi s različitim dijagnozama (uključujući endometriozu, smanjenu rezervu jajnika/ vrlo nizak AMH hormon, vrlo loše nalaze spermiograma, i ostale teže dijagnoze) i oni koji su prethodno neuspješno prošli razne metode pomognute oplodnje.

Spontani pobačaji

Ne trebate čekati da vam se dogode tri spontana pobačaja da biste počeli tragati za uzrocima tog problema. Pristup kakav nudi FertilityCare sustav i NaPro liječenje omogućava otkriti brojne uzroke spontanih pobačaja, od kojih se mnogi klasičnom dijagnostikom ne mogu otkriti. Uspjeh u liječenju prelazi 75%.

Muška neplodnost

U parova koji ulaze u program NaPro liječenja s do tada poznatim lošim nalazom spermiograma, najčešće se, uz detaljanu dijanostiku kakvu omogućava FertilityCare sustav, otkrije do tada neutvrđen ženski faktor. Liječenje je, stoga, uglavnom potrebno za oboje.

Uz NaPro liječenje su začeli parovi s vrlo lošim nalazima spermiograma.

Muškarci s azoospermijom (potpunim izostankom spermija) ne mogu ući u program liječenja.

Smanjena rezerva jajnih stanica/ nizak AMH hormon

Ženama s ovim problemom se može pomoći prirodno postići trudnoću jer kod prirodnog začeća vrijede neke druge zakonitosti nego kod metoda pomognute oplodnje koje su danas uobičajen način liječenja neplodnosti. Tako je za prirodno začeće dovoljna samo 1 jajna stanica i žene s problemom smanjene rezerve jajnih stanica uspijevaju zečeti (neke čak i više puta) uz NaPro liječenje. U žena s ovakvim problemom obično se nađu neki drugi faktori zbog kojih nije dolazilo do začeća te se oni nastoje popraviti.

Policistični jajnici

Žene koje radi problema policističnih jajnika nemaju spontane menstruacijske cikluse mogu začeti prirodno uz NaPro liječenje.

Ciklusi se uspješno uspostavljaju uz pomoć hormonlane terapije, te žena prati cikluse i liječenje kao i žene s uobičajenim menstruacijskim ciklusima.

Nepodobni za NaPro

NaPro liječenju ne mogu pristupiti žene u menopauzi, muškarci s azoospermijom (potpunim izostankom spermija) i žene sa začepljena oba jajovoda (koji se ne mogu kirurški dovesti u funkciju).

*žene kojima su dijagnosticirani začepljeni jajovodi trebaju se posavjetovati sa svojim liječnikom o ponavljanju pretrage ili podvrgavanju operacijskom zahvatu kako bi definitivno dokazali dijagnozu začepljenosti oba jajovoda.

Fertility-e1459260378256

FertilityCare

DETALJNIJE

fertility-daughter

Stručne edukacije

DETALJNIJE

iskustva

Iskustva parova

DETALJNIJE

Prijavite se na Uvodni susret