engleski jezik hrvatski jezik


NaPro liječenje :: Program liječenja

 

Za žene i parove s problemima ginekološkog zdravlja i plodnosti FertilityCare™ program se odvija prema sljedećem uobičajenom rasporedu:

  • edukacijski susreti s FertilityCare podučavateljem: edukacijskim programom za korisnike predviđeno je osam individualnih susreta s FertilityCare podučavateljem; detalje možete saznati na stranici Edukacija parova,
  • NaPro liječenje u suradnji s NaPro liječnikom: nakon tri mjeseca bilježenja FertilityCare kalendara započinje program liječenja prema preporuci NaPro liječnika unutar kojeg se svaka 3, 4 mjeseca održavaju konzultacije s liječnikom.

Prva tri mjeseca su obično dovoljna da se dođe do dijagnoze. Nakon postavljanja dijagnoze slijedi program liječenja prema preporuci NaPro liječnika. Učinak terapije se kontinuirano prati praćenjem ciklusa i ciljanim hormonalnim testovima. Terapija se prema potrebi prilagođava i mijenja, a konzultacije s liječnikom se održavaju svaka 3-4 mjeseca. Velika prednost NaPro liječenja je ta da korisnici praćenjem svog ciklusa imaju izvjesnu kontrolu nad svojim liječenjem, što za njih predstavlja veliko olakšanje i umanjuje im stres. Kod bračnih parova s problemom neplodnosti i spontanih pobačaja, do začeća može doći već od prvog ciklusa liječenja ili tijekom terapije. Liječenje može trajati 12-18 učinkovitih ciklusa liječenja (ciklusa u kojima su uvjeti bili takvi da je moglo doći do začeća).

FertilityCare

NaPro

Iskustva parova