engleski jezik hrvatski jezik


NaPro liječenje :: Neplodnost

 

Zabilježeno je da u zapadnom svijetu jedan od šest parova iskusi poteškoće u postizanju trudnoće. Danas su dostupni mnogi načini liječenja na tom području. FertilityCare™ uz NaPro liječenje nudi uspješan, minimalno-invazivan pristup u procjenjivanju i liječenju neplodnosti. Mi smatramo da je od ključne važnosti identificirati uzroke bračne neplodnosti i te uzroke izravno liječiti. Mnogi parovi ulaze u program NaPro liječenja s dijagnozom neobjašnjene (idiopatske) neplodnosti koja parove uglavnom čini vrlo nezadovoljnima. FertilityCare™ sustav pruža priliku za bolju procjenu reproduktivnog zdravlja, te pronalaženje problema koji su prethodno bili zanemareni. NaPro liječenje pomaže i u slučaju muškog faktora neplodnosti.

NaPro i metode potpomognute oplodnje (MPO)

Postoji velika razlika između ova dva pristupa liječenja neplodnosti. NaPro identificira problem i liječi ga, tako da do začeća može doći prirodno (spolnim odnosom). MPO zaobilaze problem i do začeća djeteta dolazi izvan tijela žene (in vitro) - izuzetak je jedino inseminacija (NaPro ne koristi niti metodu inseminacije). Pitanja koja se otvaraju korištenjem MPO-a poput velikih troškova, nuspojava, etičke opravdanosti itd. u NaPro pristupu nisu prisutna.

NaPro liječenje nudi neizmjerno bolju dijagnostiku uzroka problema, prepoznaje rizike za spontani pobačaj, te nastoji osigurati uvjete za uspješnu trudnoću. U liječenju neplodnosti NaPro bilježi više nego dvostruko veći uspjeh od MPO-a. Mnogi parovi koji nisu imali uspjeha s MPO su uz NaPro liječenje uspješno postigli trudnoću.

Muška neplodnost

FertilityCare™ sustavom i NaPro liječenjem trudnoću postižu i parovi sa primarnim muškim faktorom neplodnosti. Mogu se liječiti i muškarci koji imaju vrlo loš nalaz spermiograma. Uzorak sjemene tekućine se preporuča prikupiti spolnim odnosom putem tzv. kolektora za sjemenu tekućinu koji ujedno daje točniji nalaz.

Često se nalaz sjemene tekućine poboljša nakon promjene loših životnih navika i primjene zdravog načina života. Važno je da muškarac ima pristup urologu koji je zainteresiran za pronalaženje i liječenje problema muške neplodnosti jer postoje medicinski i kirurški postupci koji mogu poboljšati kvalitetu sjemene tekućine. Uspješnost liječenja neplodnosti u slučaju muškog faktora iznosi 40%.

Ženska neplodnost

Vrlo je važno procijeniti plodnost žene. Čest je slučaj da se kod žene otkrije do tada neidentificirani faktor neplodnosti, npr. loša cervikalna sluz ili neadekvatna razina hormona. Procjena i liječenje plodnosti žene uz spolne odnose u ciljane dane često dovodi do uspješne trudnoće.

FertilityCare

NaPro

Iskustva parova